Wicepremier i szef MSWiA Grzegorz Schetyna - do dymisji. Minister sprawiedliwości Andrzej Czuma i wiceszef resortu gospodarki Adam Szejnfeld proszą o odwołanie. Stanowisko straci szef Centralnego Biura Antykorupcyjnego. Premier Donald Tusk ogłosił, że "wszczął procedurę" odwołania Mariusza Kamińskiego.
Tuuuusk!!! to twój koniec!!!
Tusk usuwa onkologa, ktory usunal nowotwor w jego partii.
Kamińskiego trochę żal. Tusk przesadził. Nie zna siły prawdy i racji. Przegra. Kamiński sie trzyma rozsądku i uczciwości. To wielka siła.
Będzie rewolucja. Złodzieje i zdrajcy!!!!!!!!!
Tusk do domu - idź grać w piłkę i opalać się do Grecji.
Początek końca.
Ręka podniesiona na władzę musi zostać odrąbana!
Skąd to już znamy?
Panie premierz Dosc kretactw Pan sie nie liczy dosc zwodzenia . niech zyje PAN Kaminski Pan panie premierze nie siega mu nawet do piet , dosc tego!
Czas POkemonów dobiegł końca. POczwary zginą wcześniej niż przyjdzie zima.
Potraktować złoczyńców i szeryfa tak samo to łajdactwo i samooskarżenie. Tusk jest skończony.
TUSK TO BANDYTA, ZNÓW PRÓBUJE ZŁOTOUSTO OMAMIĆ POlaków.
Polacy oglosmy obywatelskie nieposluszenstwo!!!! Stanmy w obronie ludzi walczacych ze zlodziejami. Tusk lapy precz od Pana Kaminskiego!!!
Tusk WON!
Hanba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dla Polski
teraz pokaza swoje prawdziwe mordy , trzymaj sie Michał
No i problem korupcji w TYM KRAJU się skończy!!!Ważne,żeby Tuskomatołowi słupki nie spadły,bo on tak bardzo chce byc tym prrrezydentem.
A za Kamińskiego kto? Szalona Julka?
Mam nadzieję, że to tylko ich koniec! Spokojnie PIS wróci do władzy
Donaldinio pogral sobie wczoraj wieczorem pilke z Grzesiem - od razu implikowalo to ze krzywdy nie da mu zrobic :) tylko co zrobic z tym "Grzesiem" w stenogramach?! Bedzie sie ciagnal za nim smrod chcac nie chcac
Skoro premier "karze" Schetyne przesuwajac go na stanowisko Chlebowskiego, to wydawaloby sie logicznym i rownie sprawiedliwym aby Chlebowskiego za kare przesunal na stanowisko Schetyny.
Plus ca change....
Co za pogrom.Od poczatku wiadomo bylo, ze to przekretasy.Gdyby byli patriotami ha,ha,ha to zgodnie z kultura zachodu caly rzad podalby sie do dymisji. A tak nawiasem, co za glupi narod w biedzie glosuje na liberalow. Ten narod zasluguje wlasnie na takich dewiantow moralnych.
Zwolnienie szefa CBA jest skandalem jakiego nie było w Polsce od 1989 roku.
Oto szef CBA złapał bandytów z Platformy Obywatelskiej na okradaniu Polski - i za to został zdymisjonowany!!!!!!
To jest niewiarygodny skandal. Tusk mam nadzieję kiedyś zapłaci za to jawne łajdactwo!!!
Tusk zwolnił również Czume ,Schetynę i Szejnfelda - zaznaczajac że wszyscy wymienieni maja jego zaufanie.... To po co ich zwalnia???
Poziom hipokryzji i zakłamnia Tuska przechodzu wszelkie pojęcie.
Mam nadzieję ,że Polacy nie dadzą się wkręcić temu łajdakowi .
Polska musi wreszcie wygrać odsuwając od rządzenia mafię - Paltformę Obywatelkską.
Polsce potrzebna jest tylko jedna dymisja, tego fanatyka sondaży na premierowskim stołku - reszta sama się poukłada.
Panie Tusk.
Głosowałem na PO i popierałem PO.
Na PiS nie zagłosuję ale na PO - TYM BARDZIEJ!
Jest pan cynicznym oszustem i pacynką miotana sondażami.
Szkoda, bo była nadzieja że coś Pan dla tego kraju dobrego zrobi.
A usunięcie kamińskiego nic nie da - kolejne szwindle pana kolegów i tak wyjdą.
CBA robi podsłuch hazardzistom, dowiaduje sie ,ze Grzechu, Miro I Zbycho sa kumplami panó. i to wg tuska jest działanie polityczne,
teraz dopiero Grzechu da popalic , dytkatura, i dalsze okradanie pamstwa.
proponuje Niesiola na szega CBa, ha, ha
Po co badać skorumPOwaNIE ?
Swietne decyzje.
Wiemy kto odejdzie, nie wiemy kto przyjdzie.
Do poniedziałku będzie hulać karuzela nazwisk.
Niech zyje nam !
Tusk w czasie konferencji prasowej sięgnął szczytów hipokryzji. Polska będzie ofiarą. Co dalej ? Nie wiem! Premier stłukł termometr i więc i temperatury nie będzie. Liczę na to, że Polacy otzreźwieją.
Dwa lata temu po tych słowach Kamiński powinien wyleciec
"...ludzie powinni wiedzieć, na kogo głosować..."
No to mamy teraz pisowskiego świętego. Budujcie ołtarzyki naiwniacy.
Wiecej szumu niz co warate. Slowem Tusk robi wszystko by odwrocic uwage ludzi od sedna sprawy oraz by mogl sie pozbyc Kaminskiego, ktory skutecznie patrzyl przekretasom na rece i natychmiast ich wychwytywal. Tusk jest umoczony po uszy w tej aferze dlatego tak histerycznie broni sie przed powstaniem komisji w tej sprawie.