*
Zgadzam się na otrzymywanie pocztą elektroniczną na podany powyżej adres e-mail Newslettera Dziennika.pl oraz publikacji i informacji zawierających reklamy, zgodnie z Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 26 sierpnia 2002 r.(Dz. U. nr 144 poz. 1204).
Minister skarbu Aleksander Grad chce zrealizować przedwyborczą umowę między PO, a związkowcami PGNiG i dać im 15 proc. akcji spółki. Ale na drodze stanął mu wicepremier Pawlak. Zlecił analizy, czy plan Grada nie zagraża bezpieczeństwu energetycznemu Polski - pisze DZIENNIK.
Pieniadze zamiast to kasy Panstwa trafiaja do kasy pracownikow.
Oto i tanie panstwo w wykonaniu Tuska - poprostu Cudowne pomnazanie pieniedzy.
Nie wazne nawet ze mozemy na tym wiecej stracic niz mozemy to sobie nawet wyobrazic.
Gazprom / Kreml nie sa glupi i takiej okazjii nie przepuszcza'!
Ale kiedy PO zalezalo na bezpieczenstwie energetycznym kraju?
Typowy przekręt PO. Dawanie wspólnych państwowych pieniędzy wąskiej grupie pracowników gazownictwa uważam za rabunek a -co za tym idzie - ministra Grada za rabusia. Sądzę, ze grad nie zapomni o akcjach dla firmy swojej żony działającej w branży paliwowej. A tu nagle zaczyna mi się Pawlak podobać.
Tu chodzi o przekazanie części akcji szeregowym pracownikom. Czyli tym którzy nie zgarniają całej śmietanki tylko ciężko pracują na całym świecie dla tej spółki. NIe wypowiadam się na temat tego w jaki sposób platforma mogła wykorzystać orzekazanie tych akcji w celach politycznych. Ale moim zdaniem cześć akcji powinna być przekazana pracownikom. Dlaczego mieliby je oni odrazu odsprzedać ? Ja jestem pracownikiem PNIG i napewno bym tego nie zrobił bo takie akcji cechują się dużym prawdopodobieństwem wzrostu. Poza tym w trzech postach moich poprzedników przewija się stały motyw: "wyprzedali nasz majątek narodowy! Złodzieje! Zaprzestać prywatyzacji!" Dziwne bo takie lęki to ma także np. moja babcia czy niewykształcona starsza częśc społ.(nie mam na myśli tu ich obrażać). Trzeba chyba szerszego spojrzenia na gospodarkę. A ciężko pracujący nafciarze na pewno leipiej potrafili by gospodarować kapitałem niż skorumpowani prezesi i puki co nieudolne państwo.
Dać im te akcje ale pod warunkiem że sprzedaż na giełdzie będzie możliwa (dla tej transzy ) dopiero po ukończeniu 60 lat życia.To będzie dla nich extra emerytura
Przy prywatyzacji i tzw. uwłaszczeniu innych firm energetycznych (prąd) np. Enea , Energa, Polska Grupa Energetyczna, Energetyka Południe, nie ma sprzeciwów do przydziału akcji dla pracowników a tam z tego co wiem nie płacą jeszcze w swoim mieszkaniu za prąd. Może dlatego że jest dywersyfikacja na rynku. Czy rozwiązaniem nie było by sprywatyzowanie spółek dystrybucyjnych gazu i ich przydzielenie dla pracowników ?
Korupcja rozwija się w najlepsze! 4,5mld złotych ma to nas kosztować!!! Przekupuje się pracowników by Polska mogła dalej tracić najlepsze przedsiębiorstwa!
Kiedy to się skończy??? Pomysłodawcy takich przedsięwzięć powinni już dawno gnić w więzieniu!!!
Bogaci i ateiści nie lubią prezydenta
Ostatni wpis:
KrzysztofPo , 14:36 2009-11-20 Wielki strateg mawia : jest dobrze a będzie jeszcze gorzej jak będzie lepiej.
Przeczytałem, dojrzałem ,spadam. ...
Triumf Niemki. Sąd wyrzuca Polaków z domu
Ostatni wpis:
alex x , 20:14 2009-11-20 Wszystko jedno, co by sie stalo z tym domem i ziemia. Wlasnosc pryw taka, a nie inna. I nikomu nic do tego, co ja z nia zrobie. Nastepna sprawa - to przeciez polscy urzednicy i mieszkancy tego domu ni ...
Prezydent Unii chce usunąć godła narodowe
Ostatni wpis:
jacek.a , 21:50 2009-11-20 Nie przejmuj się drogi rencisto nie tylko Twoje wpisy znikają w czeluściach Dziennika.Pozdrawiam.Jest na to wytłumaczenie łącza to tak jak z cudem naszego Cudaka. ...
Hołdys: Rządzi nami hołota a nie liderzy
Ostatni wpis:
zibi , 20:27 2009-11-20 re ; antygona , pewnie ty je liczylas ,ale niestety jestes matematyczna ' alfa beta ' jak mawial moj ulubiony nauczyciel matematyki. ...
Tusk: Najsłodsza zemsta za mojego dziadka
Ostatni wpis:
janmil , 22:19 2009-11-20 Tak donaldzie!!! masz racjÄ™. Twoja osoba na stanowisku premiera RP jest najsÅ‚odszÄ… zemstÄ… twojego dziadka na Polsce za lata niewoli gnÄ™bionego ludu kaszebe. I to na Polsce, która ozna ...
Rządy PO? Więcej demokracji, ale i biedy
Ostatni wpis:
Trybun , 22:35 2009-11-20 PO aferałach obecnej kadencji
Przyjdzie wyborcom osądzić
Kto po następnych wyborach
W Polsce będzie rządzić ! ...
Ludzie Kaczyńskiego lobbowali za hazardem
Ostatni wpis:
~tkxy8 , 22:07 2009-11-20 KtoÅ› (twórca tytuÅ‚u artykuliku) w tek gazecie nie umie zliczyć do dwóch.
LUDZIE prezydenta? - Mowa jest tylko o Drabie. ...
»
NAJNOWSZE KOMENTARZE
Hydepark
Napisał(a): beksa - 23:08 2009-11-20 Re: miasteczko
dobrze wiesz , ze do Francji wpadam raz do roku ..kiedyś na forum rozmawiałam o tym z
Edwardusem .. Francja to żadna dla mnie nowość ..peÅ‚na starych koÅ›cióÅ‚ek / to mnie krÄ™ci / a wioski wyglÄ…dajÄ… jakby sie tam czas zatrzymaÅ‚ oczywiÅ›cie architektura zewnÄ™trzna i tam gdzie byÅ‚am i widzialm ..lÄ…duje w Bassel i dalej w drogÄ™ ..
Polityka
Napisał(a): ~EVI - 23:07 2009-11-20 TAK NIEDOJRZALEJ OPOZYCJI, NIE WIDZIAL JESZCZE SWIAT, LUDZIE, TO WLASNIE TYMI KONF. PRASOWTMI, NISZCZYCIE DOBRE IMIE POLSKI.
JESLI MYSLICIE,ZE KTOS MADRY WAS SLUCHA, TO JESTESCIE W BEDZIE,ZAS PRASA ZACHODNIA PISZEI
WAS CYTUJE,ALE Z ODPOWIEDNIM KOMENTARZEM- SEKCIARZE.
Na luzie
Napisał(a): ~wicary - 23:06 2009-11-20 Mamuśka Majdana wie co robi
w niezbyt odległej przyszłości ten buc trafi za kratki ( ma już jeden wyrok w zawieszeniu i za
pobicie policjantów sÄ…d w Koszalinie doloży pajdkÄ™ temu bandziorowi)
WiÄ™c mamuÅ›ka Majdana szuka "wspólniczki" do wysyÅ‚ania paczek do mamra W koÅ„cu 2 lata to trochÄ™ czasu jest Szkoda dziewczyny choć blondynka na durnÄ… nie wyglÄ…da a już na pewno ma wiÄ™cej rozumu miÄ™dzy nogami niż ten bandzior w gÅ‚owie
Na luzie
Napisał(a): ~bonzo - 23:05 2009-11-20 i coZ?>
Panie kochany i co politycy to kÅ‚amcy.A ludzie to Å‚ykajÄ… jak miód lipowy.SiÄ™ ockniemy
jak za Busha Amerykanie.
Wydarzenia
Napisał(a): dobrze ci tak jednoręki bandyto ! - 23:04 2009-11-20 Re: Wiśniewski już nie zagłosuje na Tuska
Co ty WiÅ›nia nie wiedziaÅ‚eÅ› z jakÄ… partiÄ… masz do czynienia, to nic nie mów,
tylko ugryÅ› sie w jÄ™zyk,i nie mów,że gÅ‚osowaÅ‚eÅ› na POtuska.:P:P:P
Polityka
Napisał(a): NA MARSIE - 23:03 2009-11-20 Re: Tusk byłby najlepszym prezydentem
JAKA CIĘŻKA KASA STOI ZA TAKIM URABIANIEM G.....? .
Polityka
Napisał(a): Silva rerum - 23:03 2009-11-20 Re: Tusk byłby najlepszym prezydentem
Nasze serca , myÅ›li i czyny - Tobie - Przywódco Narodu!
Niech żyje Donald Pierwszy Sprawiedliwy!
Obrońca ubogich,
Pocieszyciel strapionych,
Orędownik sprawiedliwych
Uzdrowiciel chorych
Wyzwoliciel ucisnionych
Pogromca kryzysu , Å›winskiej grypy i jednorÄ™kich bandytów
Nieustraszony bojownik o prawo i sprawiedliwośc
Wydarzenia
Napisał(a): ~Polak - 22:58 2009-11-20 WISNIEWSKI SIE ODEZWAL, WSTYD, MOZE W KONCU BEDA PORZADKI W TYM KRAJU.
SKONCZY SIE OCNE HAZARDOWANIE, BIEDA DZIECI I RANNE KLOPOTY ZE WSTAWANIEM.