sobota  21 listopada 2009 r.  Imieniny: Janusza, Konrada, Oliwiera

»
2008-05-16 01:49 Autor: dziennik.pl

Minister skarbu Aleksander Grad chce zrealizować przedwyborczą umowę między PO, a związkowcami PGNiG i dać im 15 proc. akcji spółki. Ale na drodze stanął mu wicepremier Pawlak. Zlecił analizy, czy plan Grada nie zagraża bezpieczeństwu energetycznemu Polski - pisze DZIENNIK.

Pieniadze zamiast to kasy Panstwa trafiaja do kasy pracownikow.
Oto i tanie panstwo w wykonaniu Tuska - poprostu Cudowne pomnazanie pieniedzy.
Nie wazne nawet ze mozemy na tym wiecej stracic niz mozemy to sobie nawet wyobrazic.
Gazprom / Kreml nie sa glupi i takiej okazjii nie przepuszcza'!
Ale kiedy PO zalezalo na bezpieczenstwie energetycznym kraju?

Teodor
»
Re: Minister płaci za poparcie PO 2008-05-16 06:43

Typowy przekręt PO. Dawanie wspólnych państwowych pieniędzy wąskiej grupie pracowników gazownictwa uważam za rabunek a -co za tym idzie - ministra Grada za rabusia. Sądzę, ze grad nie zapomni o akcjach dla firmy swojej żony działającej w branży paliwowej. A tu nagle zaczyna mi się Pawlak podobać.

~art
»
Hmmmm 2008-05-16 11:16

Tu chodzi o przekazanie części akcji szeregowym pracownikom. Czyli tym którzy nie zgarniają całej śmietanki tylko ciężko pracują na całym świecie dla tej spółki. NIe wypowiadam się na temat tego w jaki sposób platforma mogła wykorzystać orzekazanie tych akcji w celach politycznych. Ale moim zdaniem cześć akcji powinna być przekazana pracownikom. Dlaczego mieliby je oni odrazu odsprzedać ? Ja jestem pracownikiem PNIG i napewno bym tego nie zrobił bo takie akcji cechują się dużym prawdopodobieństwem wzrostu. Poza tym w trzech postach moich poprzedników przewija się stały motyw: "wyprzedali nasz majątek narodowy! Złodzieje! Zaprzestać prywatyzacji!" Dziwne bo takie lęki to ma także np. moja babcia czy niewykształcona starsza częśc społ.(nie mam na myśli tu ich obrażać). Trzeba chyba szerszego spojrzenia na gospodarkę. A ciężko pracujący nafciarze na pewno leipiej potrafili by gospodarować kapitałem niż skorumpowani prezesi i puki co nieudolne państwo.

sporo dlugow ma polszewia, szpitale, tvp czy gazownicy, kto jest nastepny w kolejce do uwlaszczenia??

chcemy cudów i miłości
»
Re: Minister płaci za poparcie PO 2008-05-16 15:16

Dać im te akcje ale pod warunkiem że sprzedaż na giełdzie będzie możliwa (dla tej transzy ) dopiero po ukończeniu 60 lat życia.To będzie dla nich extra emerytura

88right
»
Re: Minister płaci za poparcie PO 2008-05-17 08:23

rozdać ,rozdać , rozdać,,,,,, oddać wszystko motłochowi - ten wie jak zarzadzac, a mit o ciezko pracujących w sektorze państwowym już upadł,

Ted1
»
Re: Minister płaci za poparcie PO 2008-05-17 10:35

Przy prywatyzacji i tzw. uwłaszczeniu innych firm energetycznych (prąd) np. Enea , Energa, Polska Grupa Energetyczna, Energetyka Południe, nie ma sprzeciwów do przydziału akcji dla pracowników a tam z tego co wiem nie płacą jeszcze w swoim mieszkaniu za prąd. Może dlatego że jest dywersyfikacja na rynku. Czy rozwiązaniem nie było by sprywatyzowanie spółek dystrybucyjnych gazu i ich przydzielenie dla pracowników ?

Obserwator55
»
Re: Minister płaci za poparcie PO 2008-05-18 17:06

Korupcja rozwija się w najlepsze! 4,5mld złotych ma to nas kosztować!!! Przekupuje się pracowników by Polska mogła dalej tracić najlepsze przedsiębiorstwa!
Kiedy to się skończy??? Pomysłodawcy takich przedsięwzięć powinni już dawno gnić w więzieniu!!!

» Nowa wiadomość
Autor
Temat
Wiadomość
CAPTCHA

• Hydepark
    Napisał(a): beksa - 23:08 2009-11-20
    Re: miasteczko
    dobrze wiesz , ze do Francji wpadam raz do roku ..kiedyś na forum rozmawiałam o tym z

• Polityka
    Napisał(a): ~EVI - 23:07 2009-11-20
    TAK NIEDOJRZALEJ OPOZYCJI, NIE WIDZIAL JESZCZE SWIAT, LUDZIE, TO WLASNIE TYMI KONF. PRASOWTMI, NISZCZYCIE DOBRE IMIE POLSKI.
    JESLI MYSLICIE,ZE KTOS MADRY WAS SLUCHA, TO JESTESCIE W BEDZIE,ZAS PRASA ZACHODNIA PISZEI

• Na luzie
    Napisał(a): ~wicary - 23:06 2009-11-20
    Mamuśka Majdana wie co robi
    w niezbyt odległej przyszłości ten buc trafi za kratki ( ma już jeden wyrok w zawieszeniu i za

• Na luzie
    Napisał(a): ~bonzo - 23:05 2009-11-20
    i coZ?>
    Panie kochany i co politycy to kÅ‚amcy.A ludzie to Å‚ykajÄ… jak miód lipowy.SiÄ™ ockniemy

• Wydarzenia
    Napisał(a): dobrze ci tak jednoręki bandyto ! - 23:04 2009-11-20
    Re: Wiśniewski już nie zagłosuje na Tuska
    Co ty Wiśnia nie wiedziałeś z jaką partią masz do czynienia, to nic nie mów,

• Polityka
    Napisał(a): NA MARSIE - 23:03 2009-11-20
    Re: Tusk byłby najlepszym prezydentem
    JAKA CIĘŻKA KASA STOI ZA TAKIM URABIANIEM G.....? .
  • Polityka
    Napisał(a): Silva rerum - 23:03 2009-11-20
    Re: Tusk byłby najlepszym prezydentem
    Nasze serca , myśli i czyny - Tobie - Przywódco Narodu!

• Wydarzenia
    Napisał(a): ~Polak - 22:58 2009-11-20
    WISNIEWSKI SIE ODEZWAL, WSTYD, MOZE W KONCU BEDA PORZADKI W TYM KRAJU.
    SKONCZY SIE OCNE HAZARDOWANIE, BIEDA DZIECI I RANNE KLOPOTY ZE WSTAWANIEM.