sobota  21 listopada 2009 r.  Imieniny: Janusza, Konrada, Oliwiera

Idź do strony: 12następna
Bieżąca strona: 1 z 2

»
2009-11-02 20:35 Autor: dziennik.pl

Wiosna 2010 roku - ten termin jest najczęściej podawany jako prawdopodobna data beatyfikacji Jana Pawła II. Ale, jak podaje włoska agencja Ansa, wszystko może się jeszcze przesunąć. Według Ansy, prawdopodobnie nie uda się zdążyć przed piątą rocznicą śmierci papieża. Tymczasem oficjalne informacje mówią, że proces przebiega sprawnie i bez problemów.

Brawo Watykan!

Oho !!!
Zaraz B...B... wyskoczy ze swoimi mUndrosciami.
Poczekamy, co tez tym razem wymysli to babsko.
Pewnie stara spiewka nas uraczy.
bb66

~ja
»
czy nie rozumiecie, 2009-11-02 21:03

że NIKT tej beatyfikacji nie chce?

to jedno wielkie oszustwo, choć Papie niczego nie odbiera, Wielki Był!!!FILOZOF

~Zibi Kit
»
Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-02 21:06

Ja wiem, mówiłem o tym w momencie wyboru nowego Papieża. Gdy wybrano Ratzingera na Papieża, stało się oczywistym że kardynałowie przestraszyli się poprzedniego wyboru. Dlatego wybrano kandydata zachowawczego i konserwatywnego. Co widać podczas pontyfikatu obecnego Papieża. Najpierw sprawa lefebrystów, później odmowa udzielenia audiencji Dalajlamie...
Były i inne dość kontrowersyjne wystąpienia Benedykta 16.
Wyniesienie na ołtarze Jana Pawła 2 - to w rzeczywistości pochwała Jego poczynań. Proces beatyfikacyjny rozpoczęto pod naciskiem wiernych. Ale beatyfikacja im później się odbędzie, tym lepiej dla obecnie rządzących Watykanem i Kościołem Powszechnym. Bo może wierni porównywali by oba pontyfikaty. A może zadali by pytanie dlaczego papież nie może być również, współczesnym człowiekiem?

~rojczer
»
Niech spoczywa w pokoju 2009-11-02 21:09

Zostawcie tego ś+p człowieka w spokoju. Przestańcie robić z niego złotego cielca.

Oto oni
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-02 21:18

DO WSZYSTKICH

UWAGA na komunistycznych wrogów Koscioła :

Tuńczyk
Wiesio13
motek
pantera64 (Zibi)
Cziras
Dr pseudo Judym
Emma
popisowiec

Używaja na forum wielu innych przypadkowych nickname.

WIESŁAW
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-02 21:31

jE,SLI ON UZDRAWIAŁ TO DLACZEGO JEST TYLU POKRZYWDZONYCH PRZEZ BOGA mÓJ JEST LEPSZY

Władek
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-02 21:49

Jak można Panu Bogu zapełniać niebo Świętymi ?

Prawdziwy Polak Katolik
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-02 21:55

Jak to kto ? Agenci SB, WSI, TVN i Tusk !Watykanem też rządzi UKŁAD.

Ot, ironia losu. Naprodukował więcej świętych niż wszyscy jego poprzednicy, a sam jakoś nie może wstąpić do panteonu świętych.

arcybiskup
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-02 22:21

kanonizacje opozniaja : Zenek, Julka i Wladek. To wiadomosc zblizona do dyzurnego ruchu na pkp.

arcybiskup
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-02 22:22

aha,i jeszcze Ira co ma swira.

> Władek Napisał(a):
>
> Jak można Panu Bogu zapełniać niebo Świętymi
> ?

Od bb66

Nie interesuj sie tym. Zajmij sie soba, bo czegos widze ci brakuje.
Niedowartosciowany z ciebie czlenio jakis.
Jak to pojmiesz, to i ty sie tam zmiescisz.
bb66

dr Judym od PiSiej schizofrenii
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-03 07:20

Chcesz zobaczyć jak wygląda @oł i moher czyli wyborca PiSduaru , czytaj ich wpisy.

dr Judym od PiSiej schizofrenii
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-03 08:23

Czegoś zupełnie nie rozumiem , niech mi ktoś moherowy wyjaśni.
KK wzywa wiernych o modlitwę na przyśpieszenie beatyfikacji JPII.
Do kogo mają się modlić , do Boga , po co ?.
Raczej do hierarchów kk bo to od nich zależy a nie od Boga.
Wystarczy ich dobra wola , zgoda " polityczna " i po ptokach.
Czytał ktoś , gdzieś w Piśmie świętym o tych jaselkach beatyfikacji człowieka.
Co to da jemu , wiernym da bożka , kk zarobek na obrazkach.
A tak w ogóle to czy on zasługuje , Afryka , AIDS , prezerwatywy , geje kościelne , fety , malowanie trawy , elewacji , spędy ludzi , ile kosztowało zaspokojenie jego fanaberii , ile głodnych czy chorych dzieci by za tą kase uratowano.

> dr Judym od PiSiej schizofrenii Napisał(a):
>
>> A tak w ogóle to czy on zasługuje ,
> Afryka , AIDS , prezerwatywy , geje kościelne ,
> fety , malowanie trawy , elewacji , spędy ludzi ,
> ile kosztowało zaspokojenie jego fanaberii , ile
> głodnych czy chorych dzieci by za tą kase
> uratowano.

Do tej pory sądziłem, że jesteś zaślepionym fanatykiem POpaprańców.
Ale teraz juz wiem, że jesteś po prostu głupcem.
Na pocieszenie jeszcze dodam, że to co dla człowieka jest niemożliwe dla Boga nie stanowi problemu. Tak więc być może jeszcze ....przejrzysz na oczy i Bóg wróci ci rozum.

dluga lista
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-03 08:55

dr judym zwany takze konradem itp.... - lecz sie chory karzelku, a najlepiej nie zagladaj na forum, bo robisz z siebie wiekszego BLAZNA niz jestes! Z E N A D A

re:kisiek
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-03 08:57

dr Judym........... .
A tak całości nie łaska zacytować.
Na pierwszą część wpisu zdurnialeś , nie masz odpowiedzi.
Ładnie to tak wyrywać fragment z większej całości.
Czego ja żądam ?.
Przecież ty to zakłamany moher.

re:długa lista
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-03 08:59

dr Judym od .......... .
Czy ja prosiłem o bełkot czy odpowiedż na zadane pytanie.
Merytorycznie nie odpowiesz bo nie potrafisz , bełkot i bekanie pozostaw sobie na rozmowę z podobnymi sobie.

DOSC BELKOTOW OD judyma (samozwanca 'doktora').
Samotny, niewydolny!!!!!

NIE MASZ INNEGO ZAJECIA - tylko przy kompie siedziec i stukac jednym palcem???????????????? NIKT cie powaznie nie 'bierze', a przyslowiowy papier WSZYSTKO PRZYJMIE.

re:dell
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-03 09:17

dr Judym......... .
Przecież ja m.in. ciebie prosiłem byś mnie oświecił.
Dlaczego mi nie pomożesz zrozumieć pewnych rzeczy , skoro ich nie pojmuję to mam pojąć twój bełkot wyrażony powyższym wpisem.

Wiekszość Katolików oraz przedastawicieli innych Wyznań a nawet agnostyków uważa słusznie Jana Pawła II za Wielkiego Człowieka Kościoła. Jego bliskość Panu Boga jest oczywista. Należy Mu się miejsce wśród Swiętych. i tak Go już nalezy uważać. Zasłużył sobie na to swoim życiem i działalnością jako Kapłan, a potem Biskup i Kardynał i wreszcie jako Papierz. Panie Boże za pośrednictwem Jana Pawła II miej mnie w swojej nieustajacej opiece. Janie Pawle wstaw się proszę za mną u Naszego Pana w Niebiesie.

Zibi Kit
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-03 10:44

Judymie czy też judaszu? Nie wierzysz w Boga? Dlaczego zabierasz głos na forum traktującym o religii i wierze. Nie wystarczy ci wiecznie żywy Lenin? A może zwrócisz uwagę że pierwsze manifesty komunistyczne, zwane były -"katechizmem komunistycznym". Wiesz może dlaczego? Kochany Judymie i reszta identycznie myślących, miast zajmować się krytyką wiary i religii zajmijcie się naprawianiem własnego świata. Czyżby już wszystko co robią materialiści było dobre? Judymie, Władku nie jesteście nawet ateistami. Ateista to człowiek niewierzący. Nie ma potrzeby wypowiadać się w kwestiach wiary i religii. Wy jesteście pozostałością po PRL-u i PZPR. Duża morda pełna kłamstw a w efekcie ruina Polski.

Konrad Wallenrod
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-03 10:46

Polecam ksiazke Davida Yallopa :W imieniu Boga ?.Mysle ze wszystko tam jest wyjasnione,dlaczego musial umrzec Jan Pawel Pierwszy.Powiedziano tez w TV w USA mam na to dowod na tasmie video jaki to duch spoczal na naszym rodaku.Wyznaczam kolejna nagrode 100000 PLN za wsakazanie mnie miejsca na slowie oczywiscie Bozym, beatyfikacja lub wynoszenie swietych jako naszych posrednikow przed Bogiem na oltarze.Biblia mowi ze jeden tzn Jezus.Sad pozostawcie Bogu,czytajcie biblie co wam zalezy przeciez to nic nie kosztuje,polecam start od ew.sw.Jana.

Konrad Wallenrod
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-03 10:52

Ktos mnie tu personifikuje z kims innym,niestety Konarad nie jest karzelkiem polecam uwazac,jak ktos taki odwazny to prosze podac adres gwarantuje ze zobaczy karzelka moze zmieknie mu rura.Zreszta wyznaczylem nagrode jak klamie to prosze udowodnic .

marcelek1
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-03 11:34

A g.... mnie obchodzi beatyfikacja tego czarnucha! Jak długo jeszcze bedę o niej słyszeć w mediach, to naprawdę jest sprawa tylko KK, są ważniejsze wydarzenia!

re: judym i konrad w.
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-03 11:35

PONOC LEPIEJ ZE SOBA GADAC - WTEDY NIKT SIE Z WAS NIE BEDZIE WYSMIEWAL SMUTNIAKI!

re:Zibi Kit
»
Re: Kto odwleka beatyfikację Jana Pawła II? 2009-11-03 11:52

dr Judym........... .
Z czym ty wyskakujesz.
Czy ja coś miałełem do kk.
Ja tylko pytałem , jaki wpływ na beatyfikacje ma Bóg.
Twierdziłem i twierdze że jest to tylko i wyłącznie w rękach hierarchii , żadne modły tu nic nie zmienią.
Będzie wola polityczna w kk to jedną decyzją go beatyfikują.
Na razie trwa walka frakcyjna a i trochę szopki należy pod gawiedż urządzić , sprawdzanie cudów etc.etc , musi być poważnie , im dłużej tym niby poważniej.
@no prawda , cyrk dla gawiedzi.

Idź do strony: 12następna
Bieżąca strona: 1 z 2

» Nowa wiadomość
Autor
Temat
Wiadomość
CAPTCHA

• Hydepark
    Napisał(a): beksa - 23:08 2009-11-20
    Re: miasteczko
    dobrze wiesz , ze do Francji wpadam raz do roku ..kiedyś na forum rozmawiałam o tym z

• Polityka
    Napisał(a): ~EVI - 23:07 2009-11-20
    TAK NIEDOJRZALEJ OPOZYCJI, NIE WIDZIAL JESZCZE SWIAT, LUDZIE, TO WLASNIE TYMI KONF. PRASOWTMI, NISZCZYCIE DOBRE IMIE POLSKI.
    JESLI MYSLICIE,ZE KTOS MADRY WAS SLUCHA, TO JESTESCIE W BEDZIE,ZAS PRASA ZACHODNIA PISZEI

• Na luzie
    Napisał(a): ~wicary - 23:06 2009-11-20
    Mamuśka Majdana wie co robi
    w niezbyt odległej przyszłości ten buc trafi za kratki ( ma już jeden wyrok w zawieszeniu i za

• Na luzie
    Napisał(a): ~bonzo - 23:05 2009-11-20
    i coZ?>
    Panie kochany i co politycy to kłamcy.A ludzie to łykają jak miód lipowy.Się ockniemy

• Wydarzenia
    Napisał(a): dobrze ci tak jednoręki bandyto ! - 23:04 2009-11-20
    Re: Wiśniewski już nie zagłosuje na Tuska
    Co ty Wiśnia nie wiedziałeś z jaką partią masz do czynienia, to nic nie mów,

• Polityka
    Napisał(a): NA MARSIE - 23:03 2009-11-20
    Re: Tusk byłby najlepszym prezydentem
    JAKA CIĘŻKA KASA STOI ZA TAKIM URABIANIEM G.....? .
  • Polityka
    Napisał(a): Silva rerum - 23:03 2009-11-20
    Re: Tusk byłby najlepszym prezydentem
    Nasze serca , myśli i czyny - Tobie - Przywódco Narodu!

• Wydarzenia
    Napisał(a): ~Polak - 22:58 2009-11-20
    WISNIEWSKI SIE ODEZWAL, WSTYD, MOZE W KONCU BEDA PORZADKI W TYM KRAJU.
    SKONCZY SIE OCNE HAZARDOWANIE, BIEDA DZIECI I RANNE KLOPOTY ZE WSTAWANIEM.