*
Zgadzam się na otrzymywanie pocztą elektroniczną na podany powyżej adres e-mail Newslettera Dziennika.pl oraz publikacji i informacji zawierających reklamy, zgodnie z Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 26 sierpnia 2002 r.(Dz. U. nr 144 poz. 1204).
Nacjonaliści z organizacji Falanga rozklejają plakaty z dużym zdjęciem Hitlera. Choć plakatowe hasło krytykuje dyktatora, zdjęcie nie jest przekreślone. Falanga nie ukrywa, że poprzez akcję chce "złowić" nowych działaczy. Są pierwsze informacje o tym, że agitacja przynosi efekty.
Ostatnia grupa, która nazywała się "Falangą" to byli arabscy chrześcijanie, odpowiedzialni za mord w obozie uchodźców, dokonany za przyzwoleniem Izraela.
Tak że dużo sensu w tej nazwie dla naszych nacjonalistów nie widzę. Może chodziło im o "falangę" albo o tą drugą "Falangę", ale kontekst historyczny to coś , co ignorują tylko ignoranci.
Trzeba przypomnieć, że hitlerowcy zakazywali aborcji swojej rasy, która uważali za nadrzędna, a byli za aborcją ras, które uważali za gorsze. Dlatego też byli zarówno za i przeciw aborcji. Ja jako katolik zachowuję neutralny światopogląd na ten temat, mimo, że stanowisko Kośioła Katolickiego potępia aborcję z całą stanowczością i uważa ją za morderstwo. Co do samej Falanfi to widziałem ich wyczyny, jest to banda wyrostków, którzy potrafią we trójkę napaść na pojedyńczego człowieka. Nie grzeszą ani intelektem, ani odwagą, ani wartościami moralnymi.
~Katolik
Nie nazywaj się katolikiem skoro jesteś "neutralny" w kwestiach aborcji, w tym przypadku niema miejsca na neutralność czy bierność, bierność jest przyzwoleniem na zło...
Gówno widziałeś i masz zerowe pojęcie o ruchu narodowym, takie są fakty.
J., a słyszałeś może o kimś takim jak Francisco Franco, regent Hiszpanii? Ruch, do którego należał i na podstawie którego zbudowano nową Hiszpanię po obaleniu komunistycznego reżimu nazywał się właśnie "Falanga".
To bardzo miła wiadomość. Dobrze isę dzieje, że następcy Farfała i jego ekipy nie próżnują! Wiadomo już, że Frafał długo się nie utrzyma, więc nie ma chwili do stracenia!
Mają sklerozę przez aferę hazardową?
Ostatni wpis:
POpierdułka , 12:07 2010-02-08 Wtedy gdy przestaną być wybierani i zajmą należne sobie miejsce w szpitalach psychiatrycznych i w więzieniach! ...
Kto z komisji topi PO donosami do gazety?
Ostatni wpis:
ant , 08:14 2010-02-09 więc przeciekowych i gazetowych afer będzie jeszcze mnóstwo. To pewne, zwłaszcza przed wyborami. Ideowo - medialny Sojusz PIS-SLD będzie się wysilał, raz będzie czerwony raz czarny. ...
Komorowski prezydentem, ale bez władzy
Ostatni wpis:
Jeleń z rykowiska , 09:52 2010-02-09 > **jacek.a Napisał(a):**
>
> Źle odczytałeś intencje sarny z bagien
> bb66.sarnie śni się młody jurny jelonek,a nie
> stary Żubr z puszczy.Nies ...
Graś: Ciocia Klocia wygrałaby z Kaczyńskim
Ostatni wpis:
brdymbrdym66 , 10:44 2010-02-09 > **zibi Napisał(a):**
>
> jacek. a ; spadaj , tobie i bb66 miejsce pokazal
> thor .Gdzie cwoku pchales sie do pisowskiej elity
> , za wysokie progi.H ...
Losowanie Euro 2012. Tusk wita po angielsku
Ostatni wpis:
obrazony , 22:19 2010-02-08 czemu nie po francusku,czemu nie po niemiecku,rosyjsku,serbsku,czesku itd.....tylko po polsku,durnie. ...
Kto dał gazecie "kwity" o Sobiesiaku
Ostatni wpis:
Ciemny naród , 10:52 2010-02-09 Ciemny naród nie ma prawa wiedzieć o przekrętasach śledztwa, ciemny naród ma kupic, co mu waaadza sprzeda. ...
»
NAJNOWSZE KOMENTARZE
Hydepark
Napisał(a): Ino-centy - 11:00 2010-02-09 Re: W oparach absyntu, czyli Klubo-kawiarnia Nova
Co to/kto to jest absynt, szukalem w slownikach i ksiazkach telefonicznych i nic nie znalazlem. Czy
w oparach absyntu to tak samo fajnie jak w oparach opium ? Jesli tak, to postaram sie o czlonkostwo w waszej kawiarni. Prosze stalych bywalcow o informacje !
Wydarzenia
Napisał(a): ~Skuba - 11:00 2010-02-09 Nie wierzę świadkom "po latach"
Byłem sprawozdawcą sądowym i wiem, jak =mało sprawdzalne sa zeznania świadków nawet
składane w dwa czy trzy dni po zdarzeniu. Pamiętam też jak pewnego razu opisałem sprawę przed rozprawą główną ( z pewnymi zmianami, żeby nie podpaść prawu) i dwa świadkowie zmodyfikowali swoje zeznania wedle tego co napisałem w gazecie a nie tego, co sami zeznali wcześniej w prokuraturze! A teraz mi ktoś usiłuje wmówić, że będą nowe, wiarygodne zeznania...
Na luzie
Napisał(a): florek - 11:00 2010-02-09 Re: Rewiński: Więcej stadionów niż przedszkoli
Rewiński ma rację ... to całe Euro i Orliki to jedna wielka propaganda PO ... u mnie na osiedlu
zbudowano 4 nowe boiska do koszykówki/piłki nożnej + orlik ... prawie nikt z tego nie korzysta oprócz blokersów, którzy sączą wyskokowe trunki na przyboiskowych ławkach i niszczą kosze/bramki ... a przyszkolny basen, który mam też niedaleko miejsca zamieszkania każdego lata przez całe wakacje jest zamknięty na 4 spusty -> typowa polska groteska !!!
Świat
Napisał(a): PARIAS CZYNGIS CHANA - 10:59 2010-02-09 Re: Noblista: Ameryka upadnie jak Polska
POLSKA BĘDZIE PĘPKIEM ŚWIATA.
Polityka
Napisał(a): beksa - 10:57 2010-02-09 Re: Pawlak: KRUS naprawdę jest dobry
bardzo na temat ,szkoda gadać .
Polityka
Napisał(a): kasienka--musienka - 10:57 2010-02-09 Re: Znów zgrzyt w komisji. Wassermann wyszedł
PO zachowaniu Sekuly, Tuscka itp widac jasno ze sprwie korupcyjnego lobbingu w rzadzie Tuscka ukreca
sie leb. Wszystko i wszyscy sa winni.... tylko nie ONI.
Pisalam pare dni temu, ze po rozciaganiu sprawy w niesknczonosc, zacznie sie gmeranie przy dowodach .. i tak tez sie dzieje.
Sekula zachowuje sie od poczatku skandalicznie.
W ogole kretactwa PO i WUCA sa tak latwe do obserwcji i przewidywania, ze tylko idiota moze tego nie zauwazac.
Wydarzenia
Napisał(a): Feelgood - 10:55 2010-02-09 A kto to jest ten Marcinkiewicz ???
Może, dziennikarzy Faktu zainteresuje informacja , że mój sąsiad, na co dzień
nauczyciel historii w pobliskiej podstawówce, też wczoraj kłócił się z żoną.... Zdjęć wpradzie nie mam, ale mogę powtórzyć co sąsiad powiedział małżonce, gdy stracił cierpliwość...
Polityka
Napisał(a): cudoTFUrca - 10:53 2010-02-09 Re: Pawlak się buntuje. Uderza w Rostowskiego
Spotkali sie specjalisci: jeden od gazu, a drugi od euro. Wychodzi na to, ze najlepiej doradzic im
przepisane przez Tuska nic nierobienie, zeby aby jeszcze wiecej strat przez tych dyletantow nie powstalo!