*
Zgadzam się na otrzymywanie pocztą elektroniczną na podany powyżej adres e-mail Newslettera Dziennika.pl oraz publikacji i informacji zawierających reklamy, zgodnie z Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 26 sierpnia 2002 r.(Dz. U. nr 144 poz. 1204).
Nacjonaliści z organizacji Falanga rozklejają plakaty z dużym zdjęciem Hitlera. Choć plakatowe hasło krytykuje dyktatora, zdjęcie nie jest przekreślone. Falanga nie ukrywa, że poprzez akcję chce "złowić" nowych działaczy. Są pierwsze informacje o tym, że agitacja przynosi efekty.
Ostatnia grupa, która nazywała się "Falangą" to byli arabscy chrześcijanie, odpowiedzialni za mord w obozie uchodźców, dokonany za przyzwoleniem Izraela.
Tak że dużo sensu w tej nazwie dla naszych nacjonalistów nie widzę. Może chodziło im o "falangę" albo o tą drugą "Falangę", ale kontekst historyczny to coś , co ignorują tylko ignoranci.
Trzeba przypomnieć, że hitlerowcy zakazywali aborcji swojej rasy, która uważali za nadrzędna, a byli za aborcją ras, które uważali za gorsze. Dlatego też byli zarówno za i przeciw aborcji. Ja jako katolik zachowuję neutralny światopogląd na ten temat, mimo, że stanowisko Kośioła Katolickiego potępia aborcję z całą stanowczością i uważa ją za morderstwo. Co do samej Falanfi to widziałem ich wyczyny, jest to banda wyrostków, którzy potrafią we trójkę napaść na pojedyńczego człowieka. Nie grzeszą ani intelektem, ani odwagą, ani wartościami moralnymi.
~Katolik
Nie nazywaj się katolikiem skoro jesteś "neutralny" w kwestiach aborcji, w tym przypadku niema miejsca na neutralność czy bierność, bierność jest przyzwoleniem na zło...
Gówno widziałeś i masz zerowe pojęcie o ruchu narodowym, takie są fakty.
J., a słyszałeś może o kimś takim jak Francisco Franco, regent Hiszpanii? Ruch, do którego należał i na podstawie którego zbudowano nową Hiszpanię po obaleniu komunistycznego reżimu nazywał się właśnie "Falanga".
To bardzo miła wiadomość. Dobrze isę dzieje, że następcy Farfała i jego ekipy nie próżnują! Wiadomo już, że Frafał długo się nie utrzyma, więc nie ma chwili do stracenia!
Bogaci i ateiści nie lubią prezydenta
Ostatni wpis:
KrzysztofPo , 14:36 2009-11-20 Wielki strateg mawia : jest dobrze a będzie jeszcze gorzej jak będzie lepiej.
Przeczytałem, dojrzałem ,spadam. ...
Triumf Niemki. Sąd wyrzuca Polaków z domu
Ostatni wpis:
alex x , 20:14 2009-11-20 Wszystko jedno, co by sie stalo z tym domem i ziemia. Wlasnosc pryw taka, a nie inna. I nikomu nic do tego, co ja z nia zrobie. Nastepna sprawa - to przeciez polscy urzednicy i mieszkancy tego domu ni ...
Prezydent Unii chce usunąć godła narodowe
Ostatni wpis:
jacek.a , 21:50 2009-11-20 Nie przejmuj się drogi rencisto nie tylko Twoje wpisy znikają w czeluściach Dziennika.Pozdrawiam.Jest na to wytłumaczenie łącza to tak jak z cudem naszego Cudaka. ...
Hołdys: Rządzi nami hołota a nie liderzy
Ostatni wpis:
zibi , 20:27 2009-11-20 re ; antygona , pewnie ty je liczylas ,ale niestety jestes matematyczna ' alfa beta ' jak mawial moj ulubiony nauczyciel matematyki. ...
Tusk: Najsłodsza zemsta za mojego dziadka
Ostatni wpis:
janmil , 22:19 2009-11-20 Tak donaldzie!!! masz rację. Twoja osoba na stanowisku premiera RP jest najsłodszą zemstą twojego dziadka na Polsce za lata niewoli gnębionego ludu kaszebe. I to na Polsce, która ozna ...
Rządy PO? Więcej demokracji, ale i biedy
Ostatni wpis:
Trybun , 22:35 2009-11-20 PO aferałach obecnej kadencji
Przyjdzie wyborcom osądzić
Kto po następnych wyborach
W Polsce będzie rządzić ! ...
Ludzie Kaczyńskiego lobbowali za hazardem
Ostatni wpis:
~tkxy8 , 22:07 2009-11-20 Ktoś (twórca tytułu artykuliku) w tek gazecie nie umie zliczyć do dwóch.
LUDZIE prezydenta? - Mowa jest tylko o Drabie. ...
»
NAJNOWSZE KOMENTARZE
Hydepark
Napisał(a): beksa - 23:08 2009-11-20 Re: miasteczko
dobrze wiesz , ze do Francji wpadam raz do roku ..kiedyś na forum rozmawiałam o tym z
Edwardusem .. Francja to żadna dla mnie nowość ..pełna starych kościółek / to mnie kręci / a wioski wyglądają jakby sie tam czas zatrzymał oczywiście architektura zewnętrzna i tam gdzie byłam i widzialm ..ląduje w Bassel i dalej w drogę ..
Polityka
Napisał(a): ~EVI - 23:07 2009-11-20 TAK NIEDOJRZALEJ OPOZYCJI, NIE WIDZIAL JESZCZE SWIAT, LUDZIE, TO WLASNIE TYMI KONF. PRASOWTMI, NISZCZYCIE DOBRE IMIE POLSKI.
JESLI MYSLICIE,ZE KTOS MADRY WAS SLUCHA, TO JESTESCIE W BEDZIE,ZAS PRASA ZACHODNIA PISZEI
WAS CYTUJE,ALE Z ODPOWIEDNIM KOMENTARZEM- SEKCIARZE.
Na luzie
Napisał(a): ~wicary - 23:06 2009-11-20 Mamuśka Majdana wie co robi
w niezbyt odległej przyszłości ten buc trafi za kratki ( ma już jeden wyrok w zawieszeniu i za
pobicie policjantów sąd w Koszalinie doloży pajdkę temu bandziorowi)
Więc mamuśka Majdana szuka "wspólniczki" do wysyłania paczek do mamra W końcu 2 lata to trochę czasu jest Szkoda dziewczyny choć blondynka na durną nie wygląda a już na pewno ma więcej rozumu między nogami niż ten bandzior w głowie
Na luzie
Napisał(a): ~bonzo - 23:05 2009-11-20 i coZ?>
Panie kochany i co politycy to kłamcy.A ludzie to łykają jak miód lipowy.Się ockniemy
jak za Busha Amerykanie.
Wydarzenia
Napisał(a): dobrze ci tak jednoręki bandyto ! - 23:04 2009-11-20 Re: Wiśniewski już nie zagłosuje na Tuska
Co ty Wiśnia nie wiedziałeś z jaką partią masz do czynienia, to nic nie mów,
tylko ugryś sie w język,i nie mów,że głosowałeś na POtuska.:P:P:P
Polityka
Napisał(a): NA MARSIE - 23:03 2009-11-20 Re: Tusk byłby najlepszym prezydentem
JAKA CIĘŻKA KASA STOI ZA TAKIM URABIANIEM G.....? .
Polityka
Napisał(a): Silva rerum - 23:03 2009-11-20 Re: Tusk byłby najlepszym prezydentem
Nasze serca , myśli i czyny - Tobie - Przywódco Narodu!
Niech żyje Donald Pierwszy Sprawiedliwy!
Obrońca ubogich,
Pocieszyciel strapionych,
Orędownik sprawiedliwych
Uzdrowiciel chorych
Wyzwoliciel ucisnionych
Pogromca kryzysu , świnskiej grypy i jednorękich bandytów
Nieustraszony bojownik o prawo i sprawiedliwośc
Wydarzenia
Napisał(a): ~Polak - 22:58 2009-11-20 WISNIEWSKI SIE ODEZWAL, WSTYD, MOZE W KONCU BEDA PORZADKI W TYM KRAJU.
SKONCZY SIE OCNE HAZARDOWANIE, BIEDA DZIECI I RANNE KLOPOTY ZE WSTAWANIEM.