"Tydzień temu ten artykuł zapewne by nie powstał: jak wielu ludzi byłem bezradny, chcąc zrozumieć, na czym polega to, co media od początku ochrzciły aferą hazardową" - pisze socjolog Ireneusz Krzemiński. Według niego "od początku narzucono prostą definicję sytuacji: oto wykryto aferę lobbingową, a najbardziej wpływowi posłowie PO działali wbrew interesom. To afera taka sama, jak afera Rywina".
Jestem ciekaw chłopie ile dostajesz od Michnika i jego żydowskiej szajki za rozszerzanie tych bredni?
Pan Krzemiński zabłysnął już jako "niezależny" komentator - z tej pozycji zajadle atakował PiS i takoż agitował na rzecz Platformy. Nawet napisał niegdyś tekst, w którym "zamartwiał" się brakiem konkurencji dla PO i perspektywą jej wieloletnich rządów. Nie ma strachu proszę Pana: skończy się to szybciej niż można by przypuszczać. Dopuszczając się jako socjolog, takiej stronniczości, wystawia się Pan jedynie na śmieszność.
Dla mnie też są to wydumane afera. Dopóki nie ma korupcji mamy do czynienia z niestosownym zachowaniem. Mnie się w tym wszystkim najbardziej nie podobało szukanie pracy dla córki lobbysty i spotkanie na cmentarzu. Głupota i brak wyobraźni - to są oskarżenia, które mam pod adresem Chlebowskiego i Drzewieckiego. Co do przecieku - to jest to najłatwiejsze oskarżenie pod słońcem; wystarczy pokazać jakiś znak pt. "hello - obserwujemy Cię" i facet się wystrasza, a w świat idzie wiadomość, że źli ludzie władzy zrobili przeciek. Mogę zię założyć o każdą sumę, że nie znajdzie się żaden dowód na to, że był przeciek. Oczywiście pozostaje kwestia wiary, ci, którym po drodze PiS będą twierdzili, że to gigantyczna afera, ci po drugiej stronie będą widzieli pefidię Kamińskiego i jego mocodawców. Tyle o hazardzie. Co do stoczni, to nie było po prostu nic poza chęcią, by stocznie (które trzeba było sprzedać najpóźniej 10-12 lat temu, a dziś nikt ich nie kupi w całości) kupiono, po to by produkować dalej statki. Inwestor okazał się taki jak każdy widzi, ale nikt w przetargu ściśle nadzorowanym przez służby nie kręcił lodów. Czyli afera - wydmuszka. Cóż - Tusk zgrzeszył wiarą w czyste intencje Kamińskiego - powinien był go wywalić w pierwszym miesiący swych rządów. Kaczyńscy opanowali wszystkie instytucje państwowe błyskawicznie i pewnie myślą, że Tusk to frajer, bo tego nie zrobił. Myślę, że ewentualne przejęcie władzy przez PiS zakończy się totalną katastrofą gospodarczą, a zamiatanie po ich rządach nie potrwa dwa - trzy lata (moim zdaniem PO nigdy nie miało intencji przwdziwego posprzątania po PiS), ale kilkanaście lat. Będzie to najazd bolszewickich narodowych hunów. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.
Pan mundry we wszystkim widzi polityczny atak. Zabrakło mi w powyższym tekście słów kilka o wstrętnym i politycznym ataku policji na działaczy PO palących trawkę w samochodzie. Właśnie przeczytałem w prasie o równie wstrętnym ataku policji na ludzi handlujących kartami prepaid-owymi - ewidentny atak na biznesmenów, których motto brzmi: pierwszy milion trzeba ukraść. Dodam jeszcze jeden wstrętny, ohydny, wściekły (za niesiołem) atak polityczny policji, która na wezwanie sąsiadów podjechała do awanturującego się gościa, dawniej milicjanta, ormowca, a teraz działacza PO. Strach blady padł na członków i sympatyków PO. Te wstrętne kaczory sprawiły, że po jest bardziej prześladowana od p jak homoseksualista. Nie doczytałem do końca, czy w tekście pojawia się słowo UKŁAD? Jeżeli nie, to POwinno się POjawić, bo mamy do czynienia z ewidentnym układem, który nie daje rządzić tuskowi, podsyła mu lobbystów cmentarnych, sprawia, że Katarczycy, to nie Katarczycy tylko zakatarzony handlarz bronią. To z winy układu żona grada, szwagier nitrasa i rybka misiaka z przyczyn czysto POlitycznych muszą się mieć na baczności. Zapomniał pan napisać, że to wstrętne CBA podstawiło agenta nie tylko sawickiej, wszyscy studenci i emeryci sponsorujący palikota to też agentura CBA, a ich raporty wkrótce przeciekną do mediów. Jednym słowem, wszystko, co stoi na drodze realizacji snów tuska o potędze, to sprawa polityczna, spisek kaczorów z moherami wymierzony przeciwko ętelygęncji, no bo kimże jest tusk, jeżeli nie przedstawicielem ętelygęncji, ich oczkiem w głowie i przywódcą duchowym?
Pnie prof.odnosze wrazenie ,ze tytul masz Pan za maslo bo ja majac tylko zawodowke wim ,ze wszelkie lapownictwo ma zwiazek z polityka bo dotyczy osob publicznych.to po primo ,a po sekundo zarowno Pan jak i ta cala lze elita wywracaci wszystko do gory nogami .w/g WASjak cos jest polityczne to jest be. acoz to jest polityka -to jest dzialanie na rzecz dobra wspolnego.z tego wniosek ,ze kto dziala na rzecz dobra wspolnego jest Waszym wrogiem.eureka
Propagandysta PEŁO niejaki Krzemiński "michnikowy ałtorytet"
wolałby, żeby media pisały i pokazywały tylko to co lud utwierdza w przekonaniu jak straszna jest " pisowska alternatywa".
Krzemińskiemu podobały się media, które np. nie pokazywały Kwacha w złym świetle ( przypadek z Charkowa), gdzie jego mentor michnik przez pół roku jest "właścicielem" afery Rywina itd, itd. To se ne vrati - publicysto gadzinówki z Czerskiej.
Czy ktoś z przednich forumowiczy mógłby mi wyjaśnić na czym polega ta afera i gdzie tu przestępstwo? Do tej pory nie kumam . Że winni "przestępstwa" Panowie sobie pogadali, z czego w efekcie nic nie wynikło? Autor artykułu przedstawił swój punkt widzenia wyglądający na całkiem logiczny.
Czy forum to jedynie pole do popisu dla bezmyślnie rzucających wyzwiskami w obronie swoich idoli.?
ja i tak będę glosowala na PO
OCHYDNA POSTAĆ!
jest nas wiecej,nie jestes sama
- tu byłby Pan kompetentny, prawda?
Pan Krzemiński jest członkiem PO i to wszystko tłumaczy.
Jestem zaskoczony.
Ktoś w tej gazecie pisze wreszcie do rzeczy i rozsadnie. To naprawde rzadkosc.
dziwne jak z forum nagle znikneły "wypociny" naczelnego pana Koboski o korkociągu - powód jeden internauci rozjechali Koboskę to szybko zjawiły się "głębokie przemyślenia" kolejnego wykształciucha broniącego jedynej słusznej linii Parti Oszustów. Panie profesorze i panie Kobosko naród nie jest taki głupi jak wy chcecie z nas zrobić. Czy wy w to wierzycie co piszecie czy to tylko kwestia kasy.
Powinien milczeć w imię standardów a nie wypowiadać się jako politolog !!!
Publikowanie takiej opinii powinno zawierać taką uwagę w imię uczciwości !!!
I. Krzemiński to chorągiewka na wietrze!
Uważam Krzemińskiego za agitatora Michnika w stylu agitatorów PPR z przełomu lat 40-tych i 50-tych.
Reprezentuje on według mnie bardzo niski poziom moralny. O jego poziomie naukowym nie mogę się wypowiedzieć, bo działalność agitacyjne nie ma nic wspólnego z nauką (a tylko z tumanieniem głupich ludzi).
Dlatego proszę uprzejmie traktować go jako agitatora a nie naukowca.
Brawo,brawo i jeszcze raz brawo panie Krzemiński.
“PO jest ekspozyturą rosyjskich interesów. Od czasu, gdy w 2007 r. Rosja wygrała wybory parlamentarne w Polsce, stało się jasne, że stara agentura zakończyła swoją karierę. Teraz jej rolę przejęło zaplecze Platformy powiązane biznesowo z Rosją i jej służbami. To potężne lobby prorosyjskie jest o wiele bardziej nowoczesne i dostosowane do współczesnych wymagań"
Po co w ogóle PO wygrała wybory?
Środowisko bezpieczniackie doprowadziło PO do władzy, by przywrócić pełną kontrolę Ubekistanu nad Polską. A zatem jeśli władza nad Polską środowiska bezpieczniackiego, w tym byłych WSI, została przywrócona, to Tusk może z dumą zameldować, iż wykonał zadanie"
Test na myslenie abstrakcyjne dla tych, którzy mają za nic stronniczego autora tej publikacji: pod jakim względem są do siebie podobni: Ziemkiewicz,Wildstein, Pospieszalski, Karnowski, i Jrzy Jachowicz (to ten, który utrzymywał, że został porwany i otruty narkotykami). a/ reprezentują jedną opcję polityczną i nie interesuje ich dochodzenie do prawdy b/ zarabiają niezłe pieniądze w państwowej tv mająć mnóstwo czasu antenowego należącego do wszystkich obywateli z róznych opcji politycznychc/ mają na twarzy triumfalne uśmiechy d/ mają paranoidalne uśmiechy (odkryli wroga i szatana)
Każdy logicznie myślący nie przyjmie tego tekstu do wiadomości.Pan Krzemiński nigdy nie był obiektywny , to propagandowa tuba Platformy.Precz z Tuskiem.
Agentura się rozwija
“Rządy agentów w Polsce przechodzą ewolucję. Rasja przestała posługiwać się swoją agenturą ulokowaną w szeregach lewicy i reprezentowaną przez byłe SB.
Teraz przerzuciła się na Platformę Obywatelską związaną z dawnym wywiadem i WSI. "Główną siłą reprezentującą interesy WSI i wywiadu SB stała się PO, w biznesie oba środowiska się przenikają, a w polityce PO przywraca kontrolę WSI nad krajem. Wojskówka i wywiad poprzez swoje wpływy w mediach już doprowadziły do zwycięstwa PO w wyborach parlamentarnych, a w 2010 r. mają zagwarantować zwycięstwo Tuska w wyborach prezydenckich, za co uzyskają parawan dla swoich działań w Polsce"
Prawdziwa władza ma należeć do prorosyjskiego lobby i rosyjskiej agentury”
Przepraszam ale nie znam autora..................chcialbym tylko wiedziec ile ta wierszowka srebrnikow kosztowala
Dlaczego publikuje Pan w Dzienniku? To nie jest gazeta znana ze autorów o szczególnych przymiotach jak i ortodoksyjnie inteligentnych czytelników?
widocznie panowie uznaja ze maja do czynienia z połgłowkami i ciemna masa ktora kupi madrosci SALONU wbrew FAKTOM ewidentnym przekretow rzadzacym
Za pozno, Ireczku. Wszystkie dzrwi i wlazy zamkniete. Idziesz na dno razem w tymi, ktorym przez ostatnie lata wchodziles w d... bez wazeliny.
zgupiales w tym lesie
Krzemiński to nie jest żaden socjolog.
To jest co najwyżej reżimowy POcjolog, w którego interesie jest aby mafia spod znaku Donalda dalej utrzymała się u władzy...